Wegański krem czekoladowy

Prosty, pyszny i bardzo zdrowy.

Do podania z przeróżnymi owocami a najlepiej z: porzeczkami, truskawkami, jeżynami, malinami czy jagodami. Z tego względu, że ma w składzie już banana, który jest dość kaloryczny.

Jest to deser wegański, z dodatkiem mleka, ale używamy tutaj mleko roślinne!!!

Wegański krem czekoladowy

Porcji: 2

Składniki:

1 dojrzałe awokado (miąższ)

1 banan

1/3 szklanki mleka roślinnego, użyłam migdałowego

1 czubata łyżka kakao gorzkiego

2 garście dowolnych owoców (porzeczek, jagód, malin, truskawek czy jeżyn)

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki oprócz owoców dokładnie dokładnie miksujemy na gładki krem.
  2. Dekorujemy owocami.
Wegański krem czekoladowy

 

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów: