Sernik na sucharach i nutelli

Udostępnij przepis
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

Taki oto pyszny serniczek na zimno przywiozła do kawki ostatnio Gosia.

Wygląda niby normalnie, ale spód od razu zwrócił moja uwagę.

I okazało się, że jest zrobiony z sucharów i nutelli. Pierwszy raz taki jadłam i od razu się zachwyciłam.

Od razu też poprosiłam o przepis, który to teraz przekazuję Wam.

A poniżej inne moje propozycje na ciasta bez pieczenia:

Bananowiec

Sernik na zimno

Sernik na zimno potrójnie kawowy

Sernik na sucharach i nutelli

Forma: okrągła forma o średnicy 24 cm

Składniki:

Spód:

200 g sucharków

400 g nutelli/ kremu czekoladowego

Masa serowa:

500 ml śmietany kremówki

250 g serka mascarpone

1/2 szklanki cukru pudru

1 galaretka np. malinowa (rozpuszczona w 1 szklance wrzątku)

Dekoracja:

1 ulubiona galaretka

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj formę wyłożoną papierem do pieczenia.
  2. Sucharki zblenduj wraz z nutellą i wyłóż dno foremki. Wstaw do lodówki.
  3. Masa serowa: śmietanę ubij wraz z cukrem pudrem na sztywno. Dodaj ser mascarpone, wymieszaj, i dodaj tężejącą galaretkę. Wymieszaj do połączenia się składników. Wylej na schłodzony spód. Wyrównaj i wstaw do lodówki.
  4. Schłodzony sernik można dodatkowo udekorować galaretką.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów:

Udostępnij przepis
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest