Ryba na groszkowym puree

Prosto, szybko, zdrowo i smacznie.

Choc mało u mnie Dan z rybami, to raz po raz je przyrządzam.

Ostatnio robiłam również dorsza:

dorsz – gulasz

Dorsz na na groszkowym puree

Porcji: 4

Skladniki:

ok 500 g fileta z dorsza

sol, biały pieprz

2 łyżki masła

3 szklanki mrożonego groszku

1/2 szklanki śmietany kremowki

sol, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Fileta z dorsza przypraw sola, pieprzem i usmaż na średnim ogniu na zloty kolor.

2. Na maśle podsmaż groszek. Zmniejsz ogień, dopraw sola, pieprzem, wlej śmietankę i przykryj patelnie. Duś kilka minut. Groszek powinien szybko sie ugotować. Gdy tylko będzie miękki, zdejmij patelnie z ognia i zblenuj groszek na gładkie puree.

 

 

 

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów: