Roladki z wędzonego łososia obtoczone w słoneczniku

Roladki z wędzonego łososia obtoczone w słoneczniku

Prosta i pyszna przekąską, którą można dowolnie modyfikować.

Porcji: 3

Składniki:

kilka plastrów wędzonego łososia

5 łyżek serka kremowego, typu almette (fajnie się tutaj komponuje smak chrzanowy)

1 dojrzałe awokado, rozgniecione

3 łyżki szczypiorku

sól, pieprz

ziarna słonecznika

Sposób przygotowania:

  1. Plastry łososia rozkładamy na desce.
  2. W misce mieszamy serek, awokado, szczypior oraz przyprawy.
  3. Rozsmarowujemy nadzienie na plastrach łososia i zwijamy. Odstawiamy do lodówki na około 30 minut.
  4. Przed podaniem maczamy roladki w ziarnach słonecznika.
Roladki z wędzonego łososia obtoczone w słoneczniku

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów: