Roladki rozmaitości

Pasują do ziemniaków, ryżu i kaszy, a nawet makaronu.

Proste w przygotowaniu, i w jednej roladce masz kilka smaków: pyszny wędzony, przyprażony boczek, filet z kurczaka, słodka zielona papryka i słony ser feta.

Roladki możesz przygotować sobie dnia poprzedniego albo rano, a usmażyć w porze obiadowej.

Nie użyłam tutaj wielu przypraw, aby nie ukrywać naturalnych smaków boczku, mięsa, papryki i fety, które w swoim naturalnym  wydaniu komponują się idealnie.

A inne moje roladki znajdziesz poniżej:

Roladki ze szparagami

Roladki z kurczaka

Kurczakowe kąski

Roladki rozmaitości

Porcji: 2

Składniki:

2 duże filety z kurczaka

długie plastry boczku wędzonego, około 5 na roladkę

2 długie słodkie zielone papryki

ser feta

sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Filety dokładnie rozbić na cienko, ale uważać, aby nie przedziurawić. Oprószyć solą, pieprzem.
  2. Z papryki usunąć nasionka i nadziać serem.
  3. Na brzeg fileta ułożyć paprykę, zwinąć dokładnie i owinąć roladę plastrami boczku.
  4. Rozgrzać patelnie i smażyć z obu stron na złoto, zmniejszyć gaz na minimum i przykryć. Dusić około 15-20 minut, (można podlać około 1/2 szklanki wody lub bulionem)
  5. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Roladki rozmaitości
Roladki rozmaitości
Roladki rozmaitości

 

 

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów: