Puree kalafiorowo- parmezanowe

Puree kalafiorowo- parmezanowe

Bardzo prosty przepis na pyszne puree z kalafiora z dodatkiem sera parmezan. Jeśli znudził Ci się kalafior w wersji gotowanej lub smażonej, to być może ten przepis będzie fajnym  pomysłem na zastąpienie zwykłych gotowanych ziemniaków ciekawym puree.

Puree kalafiorowo- parmezanowe
Puree kalafiorowo- parmezanowe

Porcji: 2

Składniki:

1 łyżka oleju

1 mały kalafior

20g masła

około 1 szklanki mleka

sól

2 łyżki tartego parmezanu

Sposób przygotowania:

Kalafiora podziel na różyczki. Na patelnię wlej olej i zacznij podgrzewać, dodaj masło i mleko. Dodaj kalafiora i dotuj wszystko na małym ogniu pod przykryciem. Posól wedle Twojego smaku. Gdy kalafior będzie już bardzo miękki zblenduj wszystko na gładkie puree. Dodaj parmezan i dobrze wymieszaj.

Puree kalafiorowo- parmezanowe
Puree kalafiorowo- parmezanowe