Pralinka FIT z masła kokosowego i masła z nerkowca

Nowy rok, nowe postanowienia a wśród nich pozbycie się kilku kilogramów. Ale jak to zrobić skoro ja kocham gotować, kocham jeść. Dlatego staram się wymyślać jakieś zdrowe zamienniki na słodkie przekąski.

Tym razem padło na połączenia masła kokosowego, masła z orzecha nerkowca i syropu klonowego (może być miód).

Tylko 3 (nie licząc owocu, bo nie jest wymagany) składniki, a efekt naprawdę… słodki 🙂

Pralinka FIT z masła kokosowego i masła z nerkowca
Pralinka FIT z masła kokosowego i masła z nerkowca

Składniki na 4 pralinki wielkości średniej mandarynki

160g masła z orzecha nerkowca

3 łyżki syropu klonowego/ miód

120g masła kokosowego

2 morele, pokrojone w paseczki

Sposób przygotowania:

Masło kokosowe roztop w kąpieli wodnej. Masło z nerkowca wymieszaj z syropem klonowym i masłem kokosowym.

Foremki najlepiej silikonowe zalej przygotowaną masą i powtykaj kawałki moreli.

Chłodź w lodówce minimum 2 godziny.

Pralinka FIT z masła kokosowego i masła z nerkowca
Pralinka FIT z masła kokosowego i masła z nerkowca

 

 

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów: