Pralinka FIT z masła kokosowego i masła z nerkowca

Tym razem padło na połączenia masła kokosowego, masła z orzecha nerkowca i syropu klonowego (może być miód).

Tylko 3 (nie licząc owocu, bo nie jest wymagany) składniki, a efekt naprawdę… słodki 🙂

Pralinka FIT z masła kokosowego i masła z nerkowca
Pralinka FIT z masła kokosowego i masła z nerkowca

Składniki na 4 pralinki wielkości średniej mandarynki

160g masła z orzecha nerkowca

3 łyżki syropu klonowego/ miód

120g masła kokosowego

2 morele, pokrojone w paseczki

Sposób przygotowania:

Masło kokosowe roztop w kąpieli wodnej. Masło z nerkowca wymieszaj z syropem klonowym i masłem kokosowym.

Foremki najlepiej silikonowe zalej przygotowaną masą i powtykaj kawałki moreli.

Chłodź w lodówce minimum 2 godziny.

Pralinka FIT z masła kokosowego i masła z nerkowca
Pralinka FIT z masła kokosowego i masła z nerkowca

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów:

Udostępnij przepis
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest