Placuszki z cukini

Placuszki z cukini postanowiłam zrobić jako dodatek

do kremu z warzyw. Podrasowane sporą ilością

tartego parmezanu, który nadaje fajnego aromatu i

słonawego, ostrego smaku. Dobrze się komponuje ze

startą słodką cukinią. Z podanej ilości składników

wyszło 6 szt dużych placuszków.

 

Placuszki z cukini
Placuszki z cukini

SKŁADNIKI:

400g tartej cukini

1 op serka Philadelohia ok 200g

3 jajka

bułka tarta/ mielony len

masło/ olej kokosowy/ masło kokosowe

100g tartego parmezanu

sól i pieprz

koperek

SPOSóB PRZYGOTOWANIA:

Nastaw piekarnik na 200°C i wysmaruj blaszkę do pieczenia masłem oraz obsyp bułką tartą. Startą cukinię przypraw i dodaj posiekany koperek. W osobnej miseczce rozmąć jajka i dodaj serek oraz tarty parmezan- wszystko wymieszaj.

Cukinię połącz z masą jajeczną. Jeśli jest za rzadka to dosyp trochę bułki tartej i wyłóż na blaszce.

Piecz około 30min.

 ENJOY THE FOOD

Placuszki z cukini
Placuszki z cukini
Placuszki z cukini
Placuszki z cukini

 

Zobacz także moje inne przepisy: [slideshow_deploy id=’804′]

 

Inne danie z cukini: Makaron z cukinia

Makaron Tortiglioni w sosie z cheddara
Makaron Tortiglioni w sosie z cheddara

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów:

6 thoughts on “Placuszki z cukini”

  1. Placuszki z cukinii i placuszki z bananami to jedne z moich ulubionych, choć oczywiście pasują do innych dań i okazji :). Super przepis! Odrobinę różni się od tego, który ja znam.

  2. Witam nie spodziewałem się, że znajdę tu przepis, który ja stosuje już od kilku lat. Chociaż osobiście ja dla smaku jeszcze obok kładę na talerzu trszeczkę szpinaku i, wtedy razem tworzy to wyśmienitą całość. Pozdrawiam cię jednak za to, że również stosujesz mój przepis.

Comments are closed.