Placek migdałowo- bananowy GLUTEN FREE

Szybki sposób na prosty placek na bazie masła migdałowego i bananów.

Placek migdałowo- bananowy GLUTEN FREE
Placek migdałowo- bananowy GLUTEN FREE

Forma: mała keksówka, u mnie silikonowa

Składniki:

1 szklanka masła migdałowego

1 banan, rozgnieciony

1/2 łyżeczki sody

1 łyżka miodu/ syropu klonowego/syropu z agawy

1 łyżka octu jabłkowego

2 łyżki siemie lniane

Sposób przygotowania:

  1. Nastawiamy piekarnik na 170 C i przygotowujemy blaszkę.
  2. W misce mieszamy masło, miód, banan i sodę. Dodajemy ocet oraz siemię lniane. Mieszamy do połączenia się składników.
  3. Wykładamy na blaszkę i pieczemy około 15 minut, lub do wyciągnięcia suchego patyczka.

Placek migdałowo- bananowy GLUTEN FREE
Placek migdałowo- bananowy GLUTEN FREE

 

 

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów: