Piwne kąski mielone

Fajna odmiana od kotletów mielonych.

Przecież mielone nie muszą być nudne i zawsze takie same!

Piwne kąski mielone
Piwne kąski mielone

Składniki:

500 g mięsa mielonego wołowego

1/2 szklanki bułki tartej

1 jajko

2 ząbki czosnku, rozgniecione

1 łyżeczka soli

1/2 łyżeczki pieprzu

1 łyżka musztardy

Na sos:

1/2 szklanki sosu bbq

1/2 szklanki ulubionego piwa

szczypta soli

1 łyżeczka tabasco

Sposób przygotowania:

  1. Nastaw piekarnik na 175C.
  2. Aby przygotować mielone kulki należy wszystkie składniki na mielone dobrze wymieszać i ulepić kule. 
  3. Wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszaj.
  4. Poukładaj mielone na płaskiej blaszce do pieczenia i polej je przygotowanym sosem.
  5. Piecz około 40minut.
  6. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów: