Pieczone jabłka z twarożkiem

Nigdy nie przepadałam za pieczonymi jabłkami, ale będąc na diecie trzeba wypróbować różne przepisy i różne kombinacje. W końcu padło na pieczone jabłka. Ale aby były lepsze to napełniłam je chudym twarogiem wymieszanym z porzeczkowym dżemem. Na koniec posypałam je cynamonem. Można również dodać do twarogu ulubione bakalie.

Twarogowe słodkości 2

Pieczone jabłka z twarożkiem
Pieczone jabłka z twarożkiem

Stopień trudności: bardzo łatwe

Koszt: niski

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 5min

Czas pieczenia: 25min

Składniki:

2 jabłka np.takie

3 łyżki chudego twarogu może być taki

3 łyżeczki dżemu

cynamon

Sposób przygotowania:

Nastaw piekarnik na 180°C.

Umyj i odetnij wierzch jabłka. Wydrąż gniazda nasienne.

Twaróg wymieszaj z dżemem. Wypełnij nim jabłka. Posyp jabłka cynamonem i wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 25minut.

ENJOY THE FOOD

Pieczone jabłka z twarożkiem
Pieczone jabłka z twarożkiem
Pieczone jabłka z twarożkiem
Pieczone jabłka z twarożkiem

 

 

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów:

1 thought on “Pieczone jabłka z twarożkiem”

Comments are closed.