I kolejny przepis powstał z potrzeby zużycia nerkowców i garści owoców.
Twarożek jest naparwdę smaczny, szybko się przygotowuje, pod warunkiem, jeśli mamy namoczone wcześniej orzechy.
Możemy dodać owoce lub zostawić w wersji podstawowej.
Fantastyczny do naleśników.

Porcji: kilka
Składniki:
- 2 i 1/2 szklanki namoczonych orzechów nerkowców (zalewamy orzechy wodą do poziomu orzechów i odstawiamy na noc. przed zmiksowaniem wodę odlewamy)
- 4 łyżki syropu klonowego
- 1 łyżka oleju kokosowego (roztopionego)
- 1 łyżeczka pasty waniliowej
- 1 łyżka soku z cytryny
- garść ulubionych owoców
Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki doskładnie miksujemy na krem przypominający twarożek.
- Przechowujemy w lodówce.


Oceń przepis
Średnia ocena / 5. Ilość głosów: