Orzechowe ciasteczka bez pieczenia

Orzechowe ciasteczka bez pieczenia

Porcji: około 17 sztuk

Składniki:
3/4 mąki kokosowej

2 szklanki ulubionego masła orzechowego

5 łyżek miodu/ syropu klonowego/ syropu z agawy

1 dojrzały, dobrze rozgnieciony banan

orzechy włoskie do dekoracji

czekoladki do dekoracji

 

Wykonanie:
1. Przygotuj sobie większą deskę lub talerz i przykryj go papierem do pieczenia.
2. W rondelku podgrzej masło orzechowe oraz miód. Wymieszaj. Podgrzewamy do momentu, uzyskania w miarę płynnej formy i połączenia się składników.
Możesz zrobić to również w mikrofalówce.
3. Wlewamy płynną masę do miski, dodajemy mąkę kokosową oraz banana. Mieszamy.
4. Rękoma formujemy okrągłe ciasteczka i układamy na przygotowaną wcześniej powierzchnię. Odstawiamy do lodówki.
5. Można spożywać od razu, lub poczekać, aż się schłodzą

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów: