To ulubione naleśniki mojej Antoninki. Robię naprawdę często, i dlatego trochę je odchudziłam, bo sama staram się zdrowo jeść i często przemycam zdrowe składniki do klasycznych dań.
Tak było i tym razem. Kiedyś nie patrzyłabym na ilość cukru, czy jakość mleka i sera. Teraz się to zmieniło.

Porcji: około 6 naleśników z dużej patelni
Składniki na ciasto naleśnikowe: możesz skorzystać z wcześniejszego przepisu, jeśli nie liczysz kalorii 😉
1 szklanka mąki
1 jajko
1 szklanka mleka roślinnego, lub mleka chudego
1/2 szklanki wody gazowanej
2 łyżki stevi/ ksylitolu/ cukru
Wszystkie składniki mieszamy trzepaczką i smażymy na małej ilości oleju kokosowego/ maśle/ oleju.
Farsz twarogowy:
3/4 kostki chudego twarogu
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
2 łyżki miodu
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, a do połowy porcji twarogu dodajemy 1 łyżkę kakao (lub roztopioną czekoladę). Zawijamy wedle uznania, lub jak na zdjęciu.
Garść malin
Oceń przepis
Średnia ocena / 5. Ilość głosów: