Muffiny z jagodami i białą czekoladą

Jeśli chodzi o muffiny, to wciąż dążę do doskonałości, choć ten przepis jest naprawdę dobry. Moje ulubione muffiny to takie, które są wilgotne i pełne owoców. Do każdego muffina włożyłam po pół kostki białej czekolady.

Muffiny z jagodami i białą czekoladą
Muffiny z jagodami i białą czekoladą

Stopień trudności: łatwe

Porcji: 15

Czas przygotowania: 10min

Czas pieczenia:

Koszt: niewielki

Przydadzą się: akcesoria kuchenne takie jak: szpatulka, miaszadło- trzepaczka

Składniki:

300g mąki

150g masła

dwie garście jagód

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 łyżeczka sody oczyszczonej

1 szklanka cukru brązowego

2 duże jaja

170ml mleka migdałowego

Biała czekolada

Sposób przygotowania:

Piekarnik nastaw na 190°C. Formę możesz wyłożyć papilotkami, lub możesz użyć silikonowych foremek.  Roztopić masło i wystudzić.

Mąkę przesiać do miski razem z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Dodać cukier i wymieszać.

Jajka rozmącić w drugiej misce, dodać mleko i wymieszać.

Do składników sypkich dodać składniki mokre i delikatnie wymieszać, dodać roztopione masło i znowu wymieszać.

Dodać jagody i do każdej muffinki włożyć po pół kostki białej czekolady.

Masę wykładamy do papilotek i pieczemy około 20 minut. Sprawdzamy patyczkiem, czy są upieczone. Patyczek powinien być suchy.

ENJOY THE FOOD

Muffiny z jagodami i białą czekoladą
Muffiny z jagodami i białą czekoladą
Print Friendly, PDF & Email

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów:

Udostępnij przepis
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

Komentarze

Comments are closed.