I już powstał kolejny przepis wegański.
Możesz użyć różnych owoców i dodatków w postaci czekolady czy bakalii.


Porcji: 9 sztuk
Składniki:
- 1/2 szklanki oleju kokosowego
- 1 szklanka curku kokoswego/erytrolu
- 1 dojrzały banan, rozgnieciony widelcem
- 1 łyżeczka pasty waniliowej
- 2 szklanki mąki pszennej/orkiszowej
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki mleka roślinnego
- garść ulubionych owoców/kawałków czekolady
Sposób przygotowania:
- Nastaw piekarnik na 180 C i przygotuj formę na muffiny oraz kokilki papierowe.
- Olej kokosowy utrzyj z cukrem na krem i dodaj puree z banana. Wymieszaj.
- Dodawaj mąkę (wymieszaną z proszkiem do pieczenia) w trzech turach na przemian z mlekiem (1/3 część mąki z 1/3 częścią mleka itd).
- Mieszaj tylko do połączenia się składników.
- Napełnij kokilki do 3/4 wysokości i udekoruj owocami.
- Piecz około 25-30 minut lub do wyciągnięcia suchego patyczka.


Oceń przepis
Średnia ocena / 5. Ilość głosów: