Muffinki z owocami (wegańskie)

I już powstał kolejny przepis wegański.

Możesz użyć różnych owoców i dodatków w postaci czekolady czy bakalii.

 

Muffinki z owocami (wegańskie)
Muffinki z owocami (wegańskie)
Muffinki z owocami (wegańskie)
Muffinki z owocami (wegańskie)

Porcji: 9 sztuk

Składniki:

  • 1/2 szklanki oleju kokosowego
  • 1 szklanka curku kokoswego/erytrolu
  • 1 dojrzały banan, rozgnieciony widelcem
  • 1 łyżeczka pasty waniliowej
  • 2 szklanki mąki pszennej/orkiszowej
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki mleka roślinnego
  • garść ulubionych owoców/kawałków czekolady

Sposób przygotowania:

  1. Nastaw piekarnik na 180 C i przygotuj formę na muffiny oraz kokilki papierowe.
  2. Olej kokosowy utrzyj z cukrem na krem i dodaj puree z banana. Wymieszaj.
  3. Dodawaj mąkę (wymieszaną z proszkiem do pieczenia) w trzech turach na przemian z mlekiem (1/3 część mąki z 1/3 częścią mleka itd).
  4. Mieszaj tylko do połączenia się składników.
  5. Napełnij kokilki do 3/4 wysokości i udekoruj owocami.
  6. Piecz około 25-30 minut lub do wyciągnięcia suchego patyczka.
Muffinki z owocami (wegańskie)
Muffinki z owocami (wegańskie)
Muffinki z owocami (wegańskie)
Muffinki z owocami (wegańskie)

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów:

Twój komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.