Młode ziemniaczki ze słodką cebulką

Młode ziemniaczki ze słodką cebulką

Młode ziemniaczki ze słodką cebulką  i koperkiem

Pora na młode ziemniaczki właśnie się zaczęła.

Najbardziej lubię gotowane al dente a potem podsmażone ze słodką cebulką i koperkiem.

Naprawdę polecam.

Młode ziemniaczki
Młode ziemniaczki

 Składniki:

Młode ziemniaczki

Koperek- pęczek

1 Cebula

1 łyżeczka cukru

sól, pieprz

Sposób przygotowania:

 Szorujemy ziemniaki i kroimy w grube plastry. Gotujemy al dente. Na patelni podsmażamy posiekaną cebule i posypujemy cukrem. Gdy zbrązowieje dodajemy ziemniaki, mieszamy i chwilkę podsmażamy. Całość posypujemy koperkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.

ENJOY THE FOOD

 

Steki wieprzowe w estragonie

 

Steki wieprzowe w estragonie
Steki wieprzowe w estragonie

Polski obiad Ewy

 

Polski obiad Ewy
Polski obiad Ewy

Szparagi wiosennie

Wiosenne szparagi
Wiosenne szparagi

Pory w białym winie z kurczakiem

Pory w białym winie z kurczakiem
Pory w białym winie z kurczakiem

 Zobacz także mój przepis na klasyczne kluski śląskie

Kluski śląskie
Kluski śląskie

[wysija_form id=”1″]

Print Friendly, PDF & Email

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów:

4 thoughts on “Młode ziemniaczki ze słodką cebulką”

    1. Sliwka Wegierka

      witam
      polecam spróbowac 😉 jest wyśmienita. na koncu całość posolic i doprawić pieprzem

  1. Sympatycznie! Fajnie trafiać na poszukiwaną wiedzę w rodzimej blogosferze! 🙂 I naturalnie zapraszam do mnie! 😉

Comments are closed.