Mango Lassi

A dzisiaj Maciej nas zaskoczył i przygotował dla nas pyszny koktajl z przepisu Magdy Gessler, który można znaleźć w książce „Kuchenne Rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler”. Przepis pojawił się w sezonie 5, odcinku 11.

Do koktajlu bardzo dobrze pasuje pieczywo chrupkie np. marki „Sonko”. Wspólnie wybraliśmy produkt „7 ziaren”, bo jest źródłem błonnika pokarmowego. Ale możesz również wybrać „lekkie błonnikowe”, „lekkie razowe” lub „lekkie żytnie”.

Dobre też są chipsy popcornowe

A tutaj inny przepis z kuchennych rewolucji: Cała prawda o hamburgerze

Naprawdę wypasiony Hamburger
Naprawdę wypasiony Hamburger
Mango Lassi
Mango Lassi

Liczba porcji: 3

Stopień trudności: łatwe

Koszt: niewielki

Czas przygotowania: 10min

Czas schładzania: ok. 40min

Składniki:

pieczywo chrupkie Sonko lub wafle ryżowe np takie

750ml kefiru lub jogurtu naturalnego

3 bardzo dojrzałe mango (promocja na mango)

3 cm korzenia imbiru

1,5 limonki

miód (najlepiej płynny np. taki)

Sposób przygotowania:

Mango obierz ze skóry, miąższ odkrój od pestki. Imbir obierz i zetrzyj na tarce. Kefir lub jogurt, imbir i miąższ mango zmiksuj na aksamitny koktajl. Dopraw do smaku sokiem z limonki i miodem. Podawaj dobrze schłodzone.

Wspaniale komponują się z pieczywem chrupkim.

ENJOY THE FOOD

Mango Lassi
Mango Lassi
Mango Lassi
Mango Lassi

 

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów:

2 thoughts on “Mango Lassi”

Comments are closed.