Makaron żytni z cukinią i kurczakiem
To jedno z moich ulubionych dań. Szybkie i syte. Łatwe w przygotowaniu.
Makaron żytni ugotowany al dente dłużej utrzymuje uczucie sytości, a przy okazji nie czujesz sią ociężale po jego zjedzeniu.
Oprócz kurczaka i cukini, użyłam również papryki czerwonej, papryki żółtej oraz paparyczki jalapenio.
https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,5901,makaron-zytni-z-cukinia

Składniki:
Porcja makaronu żytniego
Filet z kurczaka
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 papryczka jalapenio
1 mała cukinia
Sól, pieprz, zioła suszone takie jak: oregano, bazylia, tymianek
Oliwa
2 ząbki czosnku
Sposób przygotowania:
Kroimy filet z kurczaka i warzywa.
Gotujemy osoloną wodę na makaron.
Na oliwie smażymy kurczaka, po kilku minutach dodajemy warzywa i wszytko przyprawiamy.
Pod koniec smażenia dodajemy pokrojony w kostkę czosnek.
Odcedzamy makaron i dodajemy do warzyw i kurczaka na patelni. Mieszamy.
Chwilkę smażymy.
I gotowe.
SMACZNEGO
Zobacz także mój przepis na makaron z fetą

Makaron z cheddarem

Makaron

[wysija_form id=”1″]
Oceń przepis
Średnia ocena / 5. Ilość głosów:
Excellent web site. Plenty of useful information here. I am sending it to several friends ans also sharing in delicious. And naturally, thanks for your effort!
Ciekawy Przepis! Napewno skorzystam i zaskocze swoich znajomych 🙂
Witam przyznam, że makaron, cukinia i kurczak to bardzo ciekawe połaczenie. Wygląda to bardzo apetyczne. Jeszcze pokrojony czosnek do tego nadaje na pewno niesamowitego smaku. Autorze tego bloga przekonałeś mnie żeby spróbować twojego przepisu. Dzięki będę tu z pewnością zaglądał.