Kulki proteinowe

Proste, szybkie i pożywne. Może posłużyć nam jako przekąska między posiłkami.

Ostatnio robiłam też ciasteczka bez pieczenia i też są fajną przekąską.

Kulki proteinowe

Porcji: około 6 kulek

Składniki:

1/2 szklanki odżywki białkowej (polecam taką, która ma największą zawartość białka)

1/2 szklanki mąki kokosowej/migdałowej

1/2 szklanki masła orzechowego

1/2 szklanki miodu

1 łyżka sproszkowanej żurawiny

Sposób przygotowania:

  1. Miód i masło orzechowe lekko podgrzewamy i mieszamy, aby połączyć składniki. Przelewamy do miski.
  2. Dodajemy resztę składników i mieszamy, aż wszystko się ładnie połączy. Formujemy kule. Część kuli obtaczamy w żurawinie.
  3. Odstawiamy do lodówki.

Kulki proteinowe
Kulki proteinowe

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów: