Kruche babeczki Picassa

Babeczki na kruchym cieście, wypełnione budyniem tofffi. A wzór Picassa to roztopiona gorzka czekolada i brokatowe pisaki w różnych kolorach.

Kruche babeczki Picassa
Kruche babeczki Picassa

 Porcji: około 20 babeczek

Składniki:

1 budyń o smaku toffi (przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i pozostawić do wystygnięcia)

 Ciasto kruche:

400g mąki

250g masła

150g cukru pudru

2 żółtka

1 łyżka kwaśnej śmietany

Sposób przygotowania:

Z podanych składników zagnieść ciasto i włóż ciasto do zamrażarki na jakieś 30minut. Rozwałkować i wyciąć koła. Wyłożyć foremki i piec około 15minut w nagrzanym piekarniku na 200°C.

Gotowe babeczki nadziej budyniem o ulubionym smaku. Udekoruj wedle uznania.

ENJOY THE FOOD

 

 

Kruche babeczki Picassa
Kruche babeczki Picassa
Kruche babeczki Picassa
Kruche babeczki Picassa

A tutaj kolejne babeczki:

Muffiny czekoladowe

muffinki czekoladowe
muffinki czekoladowe

Muffiny jagodowe

Muffiny z jagodami i białą czekoladą
Muffiny z jagodami i białą czekoladą

Vege muffiny

Vege Muffin z kremem groszkowym
Vege Muffin z kremem groszkowym

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów:

2 thoughts on “Kruche babeczki Picassa”

  1. Być może desery nie są nazwordjsze, ale przecież nie żyje się wiecznie zawsze można prf3bować zjeść coś dobrego Nie trzeba przesadzać z tym zdrowym odżywianiem, troszkę słodyczy nikomu nie zaszkodzi!

Comments are closed.