Kruche babeczki Picassa

Babeczki na kruchym cieście, wypełnione budyniem tofffi. A wzór Picassa to roztopiona gorzka czekolada i brokatowe pisaki w różnych kolorach.

Kruche babeczki Picassa
Kruche babeczki Picassa

 Porcji: około 20 babeczek

Składniki:

1 budyń o smaku toffi (przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i pozostawić do wystygnięcia)

 Ciasto kruche:

400g mąki

250g masła

150g cukru pudru

2 żółtka

1 łyżka kwaśnej śmietany

Sposób przygotowania:

Z podanych składników zagnieść ciasto i włóż ciasto do zamrażarki na jakieś 30minut. Rozwałkować i wyciąć koła. Wyłożyć foremki i piec około 15minut w nagrzanym piekarniku na 200°C.

Gotowe babeczki nadziej budyniem o ulubionym smaku. Udekoruj wedle uznania.

ENJOY THE FOOD

 

 

Kruche babeczki Picassa
Kruche babeczki Picassa
Kruche babeczki Picassa
Kruche babeczki Picassa

A tutaj kolejne babeczki:

Muffiny czekoladowe

muffinki czekoladowe
muffinki czekoladowe

Muffiny jagodowe

Muffiny z jagodami i białą czekoladą
Muffiny z jagodami i białą czekoladą

Vege muffiny

Vege Muffin z kremem groszkowym
Vege Muffin z kremem groszkowym
Print Friendly, PDF & Email

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów:

Udostępnij przepis
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

Komentarze

  1. Być może desery nie są nazwordjsze, ale przecież nie żyje się wiecznie zawsze można prf3bować zjeść coś dobrego Nie trzeba przesadzać z tym zdrowym odżywianiem, troszkę słodyczy nikomu nie zaszkodzi!

Comments are closed.