Babeczki na kruchym cieście, wypełnione budyniem tofffi. A wzór Picassa to roztopiona gorzka czekolada i brokatowe pisaki w różnych kolorach.

Porcji: około 20 babeczek
Składniki:
1 budyń o smaku toffi (przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu i pozostawić do wystygnięcia)
Ciasto kruche:
400g mąki
250g masła
150g cukru pudru
2 żółtka
1 łyżka kwaśnej śmietany
Sposób przygotowania:
Z podanych składników zagnieść ciasto i włóż ciasto do zamrażarki na jakieś 30minut. Rozwałkować i wyciąć koła. Wyłożyć foremki i piec około 15minut w nagrzanym piekarniku na 200°C.
Gotowe babeczki nadziej budyniem o ulubionym smaku. Udekoruj wedle uznania.
ENJOY THE FOOD
A tutaj kolejne babeczki:
Muffiny czekoladowe

Muffiny jagodowe

Vege muffiny

Oceń przepis
Średnia ocena / 5. Ilość głosów:
Ciekawy pomysł na dekoracje 🙂
Być może desery nie są nazwordjsze, ale przecież nie żyje się wiecznie zawsze można prf3bować zjeść coś dobrego Nie trzeba przesadzać z tym zdrowym odżywianiem, troszkę słodyczy nikomu nie zaszkodzi!