Kokosowy pie

Nie ma chyba prostszego przepisu niż ten!

Wszystko wrzucamy do blendera i miksujemy na gładki krem, a potem wylewamy zawartość na przygotowaną blaszkę.

Kokosowy pie

Forma: okrągła o średnicy 22 cm

Składniki:

1 1/2 szklanki mleka

3/4 szklanki wiórków kokosowych

2 łyżki roztopionego oleju kokosowego

1 jajko

1/3 szklanki mąki pszennej

3/4 szklanki cukru/ miodu

4 łyżki soku z cytryny

Sposób przygotowania:

  1. Nastaw piekarnik na 160 C i przygotuj okrągłą formę wyłożoną papierem do pieczenia.
  2. Mleko, wiórki kokosowe, olej kokosowy, jajko, mąkę cukier i sok z cytryny umieść w pojemniku do blendowania i zmiksuj na gładki krem.
  3. Wylej zawartość na przygotowaną blaszkę i piecz około 35 minut.
  4. Odstaw do wystygnięcia. Deser dobrze smakuje schłodzony.

 

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów: