Kieszonki z kurczaka nadziewane

I ponownie danie z użyciem fileta z kurczaka.

 Tym razem wnętrze wypełniłam mozzarellą, salami i blanszowanymi szparagami.

Filet dokładnie oprószyłam przyprawą Vegeta natur (nie użyłam dodatkowej soli).

Kieszonki z kurczaka nadziewane

Porcji: 3

Składniki:

3 duże filety z kurczaka

przyprawa Vegeta Natur do oprószenia fileta

kilka szparagów

kilka plastrów mozzarelli

kilka plastrów salami

mąka pszenna do obtoczenia fileta

olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Zrób w filecie kieszonkę i natrzyj go dokładnie Vegetą Natur.
  2. Szparagi zblasznuj. (wystarczy wrzucić je na wrzątek i gotować około 2 minut, po czym zalać zimną wodą)
  3. Kieszonki nadziewamy serem, salami i szparagami. Obtaczamy kieszonki w mące. 
  4. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, aż skórka się zarumieni. Zmniejszamy ogień na minimum, przykrywamy patelnię i dusimy około 15-20 minut. W trakcie duszenia można delikatnie podlać bulionem lub wodą (około 1/2 szklanki).
  5. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Kieszonki z kurczaka nadziewane

 

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów: