Karmelki z sezamem i solą morską

Karmelki z sezamem i solą morską

Karmelki z sezamem i solą morską- któż z nas nie lubi mięciutkich karmelków 🙂 W moim domu znikają błyskawicznie. Jeśli masz ochotę na kruche krówki to zamiast mleka dodaj śmietany, a potem gotuj z dodatkiem cukru.

karmelki
karmelki

 Składniki:

1/2 puszki słodzonego mleka skondensowanego
1/2 szkl cukru
3 łyżki masła
1/2 op cukru wanilinowego
4 łyżki miodu
sezam
sól morska

Sposób przygotowania:

 Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka i gotujemy na średnim ogniu cały czas mieszając do czasu, aż kolor masy będzie taki jak na zdjęciu- brązowy. Wtedy masę wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy i odstawiamy do lodówki na noc. Po tym czasie krój masę wg upodobania, następnie posyp delikatnie kryształkami soli.
ENJOY THE FOOD

Batony musli

Batony musli
Batony musli

Naleśniki z avocado

Naleśniki z avocado
Naleśniki z avocado

 Zobacz także mój przepis na migdałowe ciasteczka– robi się je ekspresowo

Ciasteczka Migdałowe
Ciasteczka Migdałowe
Print Friendly, PDF & Email

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów:

Udostępnij przepis
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

Komentarze

Comments are closed.