Jogurtowe placuszki z truskawkami i cukrem kokosowym

To chyba moje najlepsze placki śniadaniowe, i nie wiem czy to zasługa jogurtu, truskawek, czy może cukru palmowego kokosowego. Po usmażeniu mają piękny aromat i są tak delikatnie słodkie.

Smażone na oleju kokosowym.

 

Jogurtowe placuszki z truskawkami i cukrem kokosowym
Jogurtowe placuszki z truskawkami i cukrem kokosowym

Porcja:1

Składniki:

80g jogurtu greckiego/ naturalnego

1 jajko

70g mąki (ja użyłam pszennej) / orkiszowej/ pełnoziarnistej

1 łyżka cukru kokosowego

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i dodajemy część owoców do masy.

Dodatki:

1 łyżeczka oleju kokosowego extra virgin do smażenia

spora garść truskawek/ jagód/ kiwi/ banana

Rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy placuszki na złoty kolor.

Podajemy z resztą owoców.

 

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów: