Jajka faszerowane między innymi kaparami…

Jakoś tak za mną chodziły jajka faszerowane. Ale, aby nadać tym faszerowanym jajkom troszkę innego charakteru, to postanowiłam dodać do nich kapary. Kapary świetnie podkręciły smak zwykłych jajek z majonezem.

Jajka faszerowane między innymi kaparami…

Jajka faszerowane między innymi kaparami...
Jajka faszerowane między innymi kaparami…

Porcji: 6 połówek

Składniki:

3 jaja ugotowane na twardo

1 łyżka kwaśnej śmietany

1 łyżka kaparów z zalewy

1/2 łyżki miękkiego masła

2 łyżki posiekanego szczypiorku

2 łyżki posiekanego koperku

1 łyżeczka musztardy dijon

sól, pieprz

Bułka tarta do panierowania

olek kokosowy do smażenia/ olej

Sposób przygotowania:

Jajka przekrawamy na pół (wraz ze skorupką) i wydrążamy wnętrze (i białko i żółtko). Staramy się, aby skorupki pozostały nienaruszone.

Białko i żółtko przekładamy do miseczki i dodajemy resztę składników, dokładnie mieszamy. Nadziewamy połówki skorupek i lekko dociskamy. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy krótko na oleju kokosowym lub maśle klarowanym.

Jajka faszerowane między innymi kaparami...
Jajka faszerowane między innymi kaparami…
Jajka faszerowane między innymi kaparami...
Jajka faszerowane między innymi kaparami…

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów: