Jajecznica z parmezanem, bazylią i pomidorkami

Udostępnij przepis
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

Czasami oprócz owsianki, puddingów chia, naleśników mam zwyczajnie ochotę na jajka. Bo kiedy jeść jajka smażone jak nie na śniadanie?! To właśnie jajka dodają mi najwięcej energii . Jest mnóstwo kombinacji przyrządzania jajecznicy, ale ja dzisiaj przedstawiam wersję „włoską”, bo posypana świeżo tartym parmezanem, z dodatkiem kilku pomidorków koktajlowych słodkich i doprawiona świeżą aromatyczną bazylią. Jest naprawdę pyszna 🙂

Jajecznica z parmezanem, bazylią i pomidorkami
Jajecznica z parmezanem, bazylią i pomidorkami

Porcji: 1

2 jajka

3 pomidorki koktajlowe

1 łyżka świeżo tartego parmezanu

kilka listków bazyli

2 kromka chleba żytniego

1 łyżeczka oliwy

kilka mielonych płatków chilli

Jajka smażymy na oliwie i dodajemy płatki chilli, doprawiamy solą, pieprzem, posypujemy parmezanem i zajadamy z dodatkami.

Jajecznica z parmezanem, bazylią i pomidorkami
Jajecznica z parmezanem, bazylią i pomidorkami
Jajecznica z parmezanem, bazylią i pomidorkami
Jajecznica z parmezanem, bazylią i pomidorkami

Print Friendly, PDF & Email

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów:

Udostępnij przepis
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest