Jaja nadziewane wędzonym łososiem oraz świeżym chrzanem

Choć już Wielkanoc minęła i powoli zapominamy o wielkanocnych potrawach, to jednak zdecydowałam się teraz udostępnić ten przepis. Jak to mówi przysłowie: lepiej późno niż wcale.

Zresztą przepis nadaję się również do wykorzystania na wszelkiego rodzaju przyjęcia czy domowe śniadania z jajkiem.

 

Jaja nadziewane wędzonym łososiem oraz świeżym chrzanem

Porcji: 10 połówek

Składniki:

5 jajek, ugotowanych na twardo

kilka plastrów wędzonego łososia, pokrojonego w kostkę

1 łyżka majonezu

4 łyżki serka kremowego, typu almette

1 łyżka szczypiorku

pół szklanki świeżo tartego chrzanu

sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Wydrążamy żółtka z jajek i umieszczamy w misce. Dodajemy resztę składników i mieszamy.
  2. Nadziewamy połówki jajek i zajadamy.
Jaja nadziewane wędzonym łososiem oraz świeżym chrzanem

 

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów: