Groszkowy hummus z lubczykiem

Udostępnij przepis
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

I kolejny przepis powstał z racji czyszczenia lodówki i zamrażarki z resztek.

Cała paczka mrożonego groszku została smacznie spożytkowana i dość szybko skonsumowana.

A poniższy hummus można zajadać np. z tostem, z chlebkiem razowym lub innymi obiadowymi dodatkami. Świetnie pasuje również do grillowanych mięs.

Groszkowy hummus z lubczykiem

Porcji: 2 szklanki

Składniki:

  • 2 szklanki mrożonego groszku, zalanego ciepłą wodą, odcedzonego
  • 2 łyżki dobrej pasty tahini
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki świeżego lubczyku

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki umieść w naczyniu od blendera i dokładnie zmiksuj na gładki krem. Spróbuj i ewentualnie dodaj soku z cytryny lub soli.
  2. Zajadaj 🙂
Groszkowy hummus z lubczykiem
Groszkowy hummus z lubczykiem
Print Friendly, PDF & Email

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów:

Udostępnij przepis
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest