I kolejny przepis powstał z racji czyszczenia lodówki i zamrażarki z resztek.
Cała paczka mrożonego groszku została smacznie spożytkowana i dość szybko skonsumowana.
A poniższy hummus można zajadać np. z tostem, z chlebkiem razowym lub innymi obiadowymi dodatkami. Świetnie pasuje również do grillowanych mięs.

Porcji: 2 szklanki
Składniki:
- 2 szklanki mrożonego groszku, zalanego ciepłą wodą, odcedzonego
- 2 łyżki dobrej pasty tahini
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
- 3 łyżki świeżego lubczyku
Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki umieść w naczyniu od blendera i dokładnie zmiksuj na gładki krem. Spróbuj i ewentualnie dodaj soku z cytryny lub soli.
- Zajadaj 🙂


Oceń przepis
Średnia ocena / 5. Ilość głosów: