Galaretka z czekoladowym musem (raw, vegan)

Tym razem truskawkowa galaretka- kupna ;(, ale możesz zrobić domową tak jak ja kiedyś.

Mus czekoladowy to tylko 4 składniki- banan, orzechy nerkowca, syrop z agawy i kakao.

Galaretka z czekoladowym musem (raw, vegan)
Galaretka z czekoladowym musem (raw, vegan)

Porcji: 3 szklanki

Składniki:

1 galaretka truskawkowa/ lub inna

Mus czekoladowy:

1 banan

1 szklanka orzechów nerkowca (niesolonych !) moczonych w wodzie przez co najmniej 2 h

2 łyżki kakao

2 łyżki syropu z agawy/ syropu klonowego/ miodu

Wszystkie składniki dokładnie miksujemy na bardzo gładki krem i wylewamy do pucharków na gotową galaretkę. Zostawiamy w lodówce na kilka godzin.

Galaretka z czekoladowym musem (raw, vegan)
Galaretka z czekoladowym musem (raw, vegan)

 

 

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów: