Dorsz pieczony z warzywami i miodowy dressing

Prosty i w miar臋 szybki obiad. Po偶ywny, zdrowy, no i z ryb膮 馃檪 Og贸lnie teraz staram si臋 je艣膰 wi臋cej potraw z ryb膮. Nie b臋d臋 pisa膰, 偶e ju偶 w og贸le nie jadam tradycyjnej polskiej kuchni, bo zdarza mi si臋, co prawda rzadko, ale jednak. Zdrowe nawyki u mnie nie przychodz膮 tak szybko i 艂atwo, i kosztuj膮 mnie wiele wyrzecze艅.

Dorsz pieczony z warzywami i miodowy dressing
Dorsz pieczony z warzywami i miodowy dressing

Porcji: 1

2 mniejsze filety z dorsza

5 r贸偶yczek broku艂u

2 m艂ode marchewki

1 ziemniak

Dressing:

1 艂y偶ka miodu

1 艂y偶ka oliwy

s贸l, pieprz

Spos贸b przygotowania:

Ziemniaka umyj, marchewki obierz, gotuj oko艂o 13 minut, dodaj broku艂 i gotuj jeszcze 3 minuty. Odced藕, ziemniaka pokr贸j w plastry, marchewk臋 w mniejsze kawa艂ki.

Wymieszaj dok艂adnie sk艂adniki dressingu i polej nim warzywa.

Nastaw piekarnik na 200掳C.

Ryb臋 (opr贸szon膮 sol膮 i pieprzem) po艂贸偶 na blaszce wy艂o偶onej papierem do pieczenia. Po kilku minutach pieczenia ryby (10 minut) dodaj warzywa po艂膮czone z dressingiem i zapiekaj wszystko razem jeszcze oko艂o 15 minut.

Wymieszaj dok艂adnie sk艂adniki dressingu i polej nim warzywa.
Wymieszaj dok艂adnie sk艂adniki dressingu i polej nim warzywa.

 

Oce艅 przepis

艢rednia ocena / 5. Ilo艣膰 g艂os贸w: