Czekoladowa owsianka

Równie pyszna i pociągająca. Doskonałym dodatkiem jest tutaj suszona żurawina, która może być zamieniona na suszoną wiśnię.

Czekoladowa owsianka

Porcji: 1

Składniki:

3/4 szklanki płatków owsianych

1 szklanka ulubionego mleka

3-4 kostki gorzkiej czekolady

1 łyżeczka cynamonu

4 suszone daktyle

2 łyżki suszonej żurawiny/suszonych wiśni

1 łyżka mielonych migdałów

Sposób przygotowania:

  1. W rondelku podgrzewamy płatki, mleko, czekoladę, cynamon. Mieszamy i kilka minut podgrzewamy.
  2. Na talerz wykładamy owsiankę, dodajemy plasterki daktyli, żurawinę oraz posypujemy mielonymi migdałami.
Czekoladowa owsianka

 

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów: