Jedne z moich ulubionych ciastek. W sumie mają taką lekko gumowatą konsystencję, bo są bez mąki, jajek i mleka. Ich bazą jest kasza jaglana i banany.
Idealne na coś słodkiego podczas diety. Ja często korzystam z tego przepisu. A i moi domownicy też bardzo je lubią i chętnie zabierają na drugie śniadanie.
Oczywiście zamiast malin możesz dodać inne owoce lub z nich zrezygnować.

Składniki:
1 torebka ugotowanej kaszy jaglanej (może też być jęczmienna)
2 średnie banany
spora garść rodzynek
kilka malin
Sposób przygotowania:
Piekarnik nastaw na 180°C.
Ugotowaną kaszę zmiksuj na puree, dodaj banana i rodzynki (zalane wcześniej wrzątkiem i odsączone). Ponownie zmiksuj.
Łyżką nakładaj na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Jeśli Ci się uda to uformuj masę w koła. Powtykaj w ciastka maliny. Piecz około 35minut. Ciastka powinny mieć zwarty miąższ.
Po upieczeniu wyciągnij blaszkę z piekarnika i daj im ostygnąć.
SMACZNEGO

Oceń przepis
Średnia ocena / 5. Ilość głosów: