Ciasteczka maślane z masłem orzechowym

Pięknie pachnące masłem z wyraźnym dodatkiem masła orzechowego. Przepis jest bardzo prosty i szybko się je przyrządza. Oczywiście na koniec możesz dodać dodatki w postaci bakalii.

Ciasteczka maślane z masłem orzechowym
Ciasteczka maślane z masłem orzechowym

Składniki:

120g roztopionego masła

100g brązowego cukru

80g białego cukru

180g mąki

0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

szczypta soli

1 jajko

2 łyżki masła orzechowego (ja użyłam takiego z dodatkiem kawałkami orzeszków)

Sposób przygotowania:

Masło, cukry, mąkę, proszek do pieczenia, sól, ekstrakt z wanilii I masło orzechowe wymieszać mikserem. Dodać jajko i znowu wymieszać. Piekarnik nagrzać na 180° C. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i nakładać porcjami, formując krążki. Piecz około 8minut, jeśli chcesz bardziej chrupiące to piecz dłużej.

ENJOY THE FOOD

Ciasteczka maślane z masłem orzechowym
Ciasteczka maślane z masłem orzechowym

[slideshow_deploy id=’1713′]

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów:

1 thought on “Ciasteczka maślane z masłem orzechowym”

Comments are closed.