Chocolate Peanut butter truffles

Czekoladowo- orzechowe pralinki. Proste w przygotowaniu i zdrowe.

Taki zdrowy deser, jeśli już bardzo musimy sięgnąć po coś słodkiego.

Chocolate Peanut butter truffles
Chocolate Peanut butter truffles

Około 10 sztuk

3/4 szklanki naturalnego masła orzechowego

1/4 szklanki miodu/ syropu klonowego

1/4 szklanki mąki kokosowej

Wszystkie składniki mieszamy i przekładamy najlepiej do jakiejś silikonowej formy. U mnie jest to forma o kształcie czekoladek toffifee.

Wkładamy do zamrażarki na około 30 minut.

POLEWA CZEKOLADOWA:

Pół kostki gorzkiej czekolady

W tym czasie rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej.

Wyciągamy czekoladki z zamrażarki (powinny łatwo odchodzić od formy) i polewamy czekoladą. Dzięki temu, że są bardzo zimne, to czekolada szybko zastygnie. 

Przechowywać w lodówce.

SMACZNEGO

Chocolate Peanut butter truffles
Chocolate Peanut butter truffles
Chocolate Peanut butter truffles
Chocolate Peanut butter truffles

 

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów: