Chipsy jabłkowe, gruszkowe ze skórek

Obierając jabłka i gruszki na tradycyjną szarlotkę, pomyślałam, że szkoda byłoby wyrzucić skórki z jabłek i gruszek, bo to właśnie w nich jest najwięcej wartości odżywczych.

Chipsy jabłkowe, gruszkowe ze skórek
Chipsy jabłkowe, gruszkowe ze skórek

Porcji: 2

Składniki:

skórka z 4 jabłek i 2 gruszek

1 łyżka cukru kokosowego/ cukru białego/ miodu

Piekarnik nagrzewamy na 180°C. Skórki mieszamy z cukrem i lekko spryskujemy wodą. Powinny się kleić.

Wykładamy na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 20minut. Po wystudzeniu będą bardzo chrupiące.

Chipsy jabłkowe, gruszkowe ze skórek
Chipsy jabłkowe, gruszkowe ze skórek

 

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów: