Bardzo proste danie, przepis na dość aromatycznego kurczaka. Mocno nadziany papryczkami chilli- czerwoną i zieloną. Można też nadziać ząbkami czosnku.
Marynata dość pikantna, więc można użyć mniej pieprzu cayenne.

Porcje: 3
Składniki:
3 filety z kurczaka
3 papryczki czerwone chilli
3 papryczki zielone chilli
Marynata:
oliwa
pieprz cayenne
tarte oregano na miał
średnio ostre curry w proszku
2 ząbki czosnku (przeciśnięty przez praskę)
sól
majeranek
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki marynaty dobrze ze sobą połączyć, ale jeśli nie lubisz niektórych ze składników to ich po prostu nie dodawaj.
Natrzyj dokładnie kurczaka i włóż do lodówki na 2-3 godziny.
Po zamarynowaniu natnij w dwóch miejscach kurczaka i powtykaj papryczki chilli. Kurczaka możesz usmażyć na patelni grillowej lub zapiec w piekarniku w folii (190°C około 40minut).
Do smażenia polecam olej kokosowy.
ENJOY THE FOOD

A tutaj pyszny kurczak w zupie kukurydzianej z pancetta, naprawdę polecam

Kurczak cytrynowy

Kurczak pieczony na soli

Roladki z kurczaka

Oceń przepis
Średnia ocena / 5. Ilość głosów: