Prosto, szybko i smacznie. Wystarczy kupić dobre bułki, kurczaka usmażyć w panierce i przygotować sałatkę Coleslaw. Ona jest tutaj kluczowym elementem, bo bez niej to już nie będzie taki smaczny chickenburger.

Porcji: 3 chickenburgery
Składniki:
2 filety z kurczaka
pół szklanki mleka
mąka do obtoczenia kurczaka
olej
3 bułki np. żytnie
2 garście poszatkowanej białej kapusty
1 garść tartej marchwi
1 średnia cebula, pokrojona w kostkę,
2 łyżki majonezu
1 łyżka octu winnego
2 łyżeczki cukru
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Pokrój filety na większe kawałki i zalej wszystkie kawałki mlekiem. Odstaw.
Pokrojoną kapustę, marchew, cebulę wymieszaj i dodaj majonez, ocet winny, cukier, dopraw solą i pieprzem. Jeśli według Ciebie będzie za kwaśna to dodaj cukru, jeśli za słodka to dolej octu.
Rozgrzej olej na średnim ogniu. Wlej go tak na 1cm. Żeby kurczak lekko pływał.
Kurczaka wyjmując z mleka dopraw solą i pieprzem, może też być papryka, obtocz dokładnie w mące i smaż na złoty kolor.
Bułki podgrzej w piekarniku.
SMACZNEGO :)))
Oceń przepis
Średnia ocena / 5. Ilość głosów: