Batoniki Fit

Bardzo proste batoniki Fit. Na kruchym spodzie,z kremem daktylowym i polewą z ciemnej czekolady.

Proste i szybkie w przygotowaniu, a świetnie sprawdzą się jako słodka przekąska lub przegryzka.

A poniżej moje inne przepisy na Fit słodycze:

Batoniki musli

Praliny Fit

Skórka śliwkowa

Batoniki Fit

Forma: kwadratowa foremka o wymiarach 12 x 12 cm

Składniki:

Kruchy spód:

1 szklanka mąki kokosowej

1/2 szklanki oleju kokosowego

3 łyżki miodu/syropu klonowego

Masa daktylowa:

około 25 miękkich daktyli

Polewa czekoladowa:

1 tabliczka 100 g gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:

  1. Nastaw piekarnik na 175 C i wyłóż papierem do pieczenia formę.
  2. W misce wymieszaj mąkę kokosową, olej i miód. Wyłóż tak przygotowanym ciastem formę. I piecz około 15 minut, lub do zarumienienia. Odstaw.
  3. Daktyle zmiksuj na gładki krem. (Czasami trzeba trochę podlać wodą, aby się lepiej miksowało.) Krem rozsmaruj na upieczonym spodzie i wstaw blaszkę do lodówki.
  4. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i rozsmaruj ją na schłodzonym kremie.

 

 

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów: