Bananowe muffinki w 5 minut- zawwsze się udają

Szybko się je robi. Zawsze się udają.

Można dodać różne dodatki, ale u nas najlepiej się sprawdza wersja z drobinkami czekolady.

A jeszcze szybszy przepis na pyszne ciasteczka znajdziesz tutaj.

Bananowe muffinki w 5 minut- zawwsze się udają

Porcji: 10 sztuk

Składniki:

    • 3 dojrzałe banany, rozgniecione widelcem
    • 2 jajka
    • 1/2 szklanki oleju roślinnego/kokosowego (roztopionego)
    • 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej/orkiszowej/pełnoziarnistej
    • 1/2 szklanki cukru/pasty daktylowej/ksylitolu
    • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    • 1/2 łyżeczki sody
    • garść drobno posiekanej czekolady/bakalie

Sposób przygotowania:

    • Nastaw piekarnik na 200 C i przygotuj blaszkę na muffiny lub foremki silikonowe.
    • W dużej misce wymieszaj banany, jajka oraz olej.
    • Wsyp mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i delikatnie wszystko wymieszaj, ale tylko do połączenia się składników.
    • Wsyp kawałki czekolady i ponownie raz zamieszaj łyżką.
    • Wyłóż foremki do 3/4 wysokości i piecz około 15 minut lub do wyciągnięcia suchego patyczka.
Bananowe muffinki w 5 minut- zawwsze się udają
Bananowe muffinki w 5 minut- zawwsze się udają

Oceń przepis

Średnia ocena / 5. Ilość głosów: