Ciasta

Rustykalne ciasto z jabłkami i brzoskwiniami

Fajne, proste ciasto z owocami o konsystencji babki.

Szybkie w przygotowaniu i pięknie pachnące cynamonem, wanilią oraz migdałami.

Rustykalne ciasto z jabłkami i brzoskwiniami

Forma: okrągła o średnicy 20 cm

Gramatura szklanki= 250 ml

Składniki:

5 jabłek, pokrojonych w plastry

3 jajka

1 szklanka mąki pszennej

3/4 szklanki cukru

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżeczka ekstraktu z wanilli

1 puszka (400 g) połówek brzoskwiń

3 łyżki mielonych migdałów

Sposób przygotowania:

  1. Nastaw piekarnik na 180 C i wyłóż papierem do pieczenia okrągłą formę.
  2. W większej misce wymieszaj jajka oraz cukier. Dodaj wanilię. Delikatnie wmieszaj mąkę. Dodaj kawałki jabłek.
  3. Wylej ciasto na blaszkę i powtykaj gdzieniegdzie brzoskwinie. Posyp migdałami.
  4. Piecz około 40 minut lub do zarumienienia i wyciągnięcia suchego patyczka.

Rustykalne ciasto z jabłkami i brzoskwiniami

Rustykalne ciasto z jabłkami i brzoskwiniami

POZNAJ MNIE

KILKA SŁÓW O SOBIE

Marta

Marta

Witam Cię serdecznie na moim blogu :)

Wszystkie prezentowane tu potrawy, czy wypieki są moim dziełem, i wszystkie te pyszne dania zjadłam ja i moja rodzinka.

Blog powstał praktycznie z chwilą narodzin mojej córeczki i to właśnie jej go dedykuję i mam nadzieję, że w przyszłości będzie chętnie gotować i oczywiście zaglądać do moich przepisów, tak jak ja korzystam z przepisów mojej Mamy.

POZNAJ MNIE

NASZE SOCIAL MEDIA

POZNAJ MNIE

INSTAGRAM

blogi kulinarne Przepisy kulinarne Przepisy kulinarne