Desery

Puszyste pankejki z tartym jabłkiem (bez użycia jajek)

Bardzo fajny przepis na bardzo proste pankejki, za pomocą których możemy przemycić tarte jabłko, które dodaje się do ciasta.

Całość obficie polana syropem klonowym i posypana orzechami włoskimi.

Poniżej inne propozycje na pankejki:

Czekoladowe pankejki

Serowe placuszki śniadaniowe

Serowe z jabłkami

Puszyste pankejki z tartym jabłkiem (bez użycia jajek)

Porcji: około 12 pankejków

Składniki:

1 1/4 szklanki mąki pszennej

1 łyżka proszku do pieczenia

1 łyżka cukru

1 szklanka mleka roślinnego

2 łyżki oleju

2 łyżki wody

1 szklanka tartego jabłka

Olej do smażenia

syrop klonowy 

orzechy włoskie

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz sodę.
  2. W drugiej misce wymieszaj mleko, olej, jabłka oraz wodę. Dodaj to do mąki i mieszaj tylko do połączenia się składników.
  3. Smaż na lekko naoliwionej patelni. 
  4. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Puszyste pankejki z tartym jabłkiem (bez użycia jajek)

 

POZNAJ MNIE

KILKA SŁÓW O SOBIE

Marta

Marta

Witam Cię serdecznie na moim blogu :)

Wszystkie prezentowane tu potrawy, czy wypieki są moim dziełem, i wszystkie te pyszne dania zjadłam ja i moja rodzinka.

Blog powstał praktycznie z chwilą narodzin mojej córeczki i to właśnie jej go dedykuję i mam nadzieję, że w przyszłości będzie chętnie gotować i oczywiście zaglądać do moich przepisów, tak jak ja korzystam z przepisów mojej Mamy.

POZNAJ MNIE

NASZE SOCIAL MEDIA

POZNAJ MNIE

INSTAGRAM

blogi kulinarne Przepisy kulinarne Przepisy kulinarne