Ciastka, Wielkanoc, FIT SŁODKOŚCI

Orzechowe ciasteczka bez pieczenia

Orzechowe ciasteczka bez pieczenia

Porcji: około 17 sztuk

Składniki:
3/4 mąki kokosowej

2 szklanki ulubionego masła orzechowego

5 łyżek miodu/ syropu klonowego/ syropu z agawy

1 dojrzały, dobrze rozgnieciony banan

orzechy włoskie do dekoracji

czekoladki do dekoracji

 

Wykonanie:
1. Przygotuj sobie większą deskę lub talerz i przykryj go papierem do pieczenia.
2. W rondelku podgrzej masło orzechowe oraz miód. Wymieszaj. Podgrzewamy do momentu, uzyskania w miarę płynnej formy i połączenia się składników.
Możesz zrobić to również w mikrofalówce.
3. Wlewamy płynną masę do miski, dodajemy mąkę kokosową oraz banana. Mieszamy.
4. Rękoma formujemy okrągłe ciasteczka i układamy na przygotowaną wcześniej powierzchnię. Odstawiamy do lodówki.
5. Można spożywać od razu, lub poczekać, aż się schłodzą

POZNAJ MNIE

KILKA SŁÓW O SOBIE

Marta

Marta

Witam Cię serdecznie na moim blogu :)

Wszystkie prezentowane tu potrawy, czy wypieki są moim dziełem, i wszystkie te pyszne dania zjadłam ja i moja rodzinka.

Blog powstał praktycznie z chwilą narodzin mojej córeczki i to właśnie jej go dedykuję i mam nadzieję, że w przyszłości będzie chętnie gotować i oczywiście zaglądać do moich przepisów, tak jak ja korzystam z przepisów mojej Mamy.

POZNAJ MNIE

NASZE SOCIAL MEDIA

POZNAJ MNIE

INSTAGRAM

blogi kulinarne Przepisy kulinarne Przepisy kulinarne