Przepisy, FIT SŁODKOŚCI

Naleśniki na mące kokosowej (GLUTEN FREE, KETO)

Odkąd muszę ograniczać gluten, robię się w kwestii takowych przepisów bardziej kreatywna i muszę od razu nadmienić, że takie przysmaki wychodzą mi na dobre.

I choć mogłabym rzec, że ubóstwiam mąkę pszenną i wszelkie danie z niej zrobione, to dla własnego dobra muszę ją stanowczo ograniczyć.

Tym razem już od samego rana miałam niezmierną ochotę na naleśniki. 

Te, przygotowane na mące kokosowej są inne, ale z dobrym farszem smakują naprawdę dobrze.

Naleśniki na mące kokosowej GLUTEN FREE

Naleśniki na mące kokosowej GLUTEN FREE

Porcji: 5 sztuk

Składniki:

1/2 szklanki mleka roślinnego

3 jajka, lekko roztrzepane

1/4 szklanki mąki kokosowej

2 łyżki miodu/inne słodzidło (opcjonalnie)

olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. W większej misce mieszamy jajka oraz mleko.
  2. Dodajemy mąkę kokosową i mieszamy, aż wszystko ładnie się połączy. Jesli ciasto naleśnikowe po kilku minutach będzie zbyt gęste, to należy dolać trochę mleka i ponownie zamieszać.
  3. Rozgrzewamy olej na patelni.
  4. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Należy uważać przy przewracaniu naleśnika na drugą stronę, bo może się lekko rozrywać.
  5. Nadziewamy ulubionym farszem.

Naleśniki na mące kokosowej GLUTEN FREE

Naleśniki na mące kokosowej GLUTEN FREE

 

 

POZNAJ MNIE

KILKA SŁÓW O SOBIE

Marta

Marta

Witam Cię serdecznie na moim blogu :)

Wszystkie prezentowane tu potrawy, czy wypieki są moim dziełem, i wszystkie te pyszne dania zjadłam ja i moja rodzinka.

Blog powstał praktycznie z chwilą narodzin mojej córeczki i to właśnie jej go dedykuję i mam nadzieję, że w przyszłości będzie chętnie gotować i oczywiście zaglądać do moich przepisów, tak jak ja korzystam z przepisów mojej Mamy.

POZNAJ MNIE

NASZE SOCIAL MEDIA

POZNAJ MNIE

INSTAGRAM

blogi kulinarne Przepisy kulinarne Przepisy kulinarne
[ + ]