FIT SŁODKOŚCI

Karmelowy budyń wegański

Taki prosty, taki pyszny i tak szybko znika z pucharka.

Karmelowy budyń wegański

Porcji: 3

Składniki:

1 puszka 400 ml mleczka kokosowego 

około 7 łyżek cukru kokosowego

2 łyżki mąki kukurydzianej/ ziemniaczanej

1 1/2 szklanki mleka roślinnego

Sposób przygotowania:

  1. W rondelku na dużym gazie mieszamy cukier i połowę porcji mleczka kokosowego. Musimy zagotować, zmniejszyć gaz i co jakiś czas mieszając doprowadzić do zgęstnienia syropu. Barwa również powinna zrobić się bardziej brązowa. Ten etap zajmuje około 7-9 minut. Zdejmujemy z ognia.
  2. Dodajemy resztę mleczka kokosowego, mąkę ziemniaczaną oraz ulubione mleko roślinne. Dokładnie mieszamy. Ponownie podgrzewamy, ciągle mieszając. Czekamy, aż masa zgęstnieje jak typowy budyń.
  3. Rozlewamy do pucharków.

 

 

POZNAJ MNIE

KILKA SŁÓW O SOBIE

Marta

Marta

Witam Cię serdecznie na moim blogu :)

Wszystkie prezentowane tu potrawy, czy wypieki są moim dziełem, i wszystkie te pyszne dania zjadłam ja i moja rodzinka.

Blog powstał praktycznie z chwilą narodzin mojej córeczki i to właśnie jej go dedykuję i mam nadzieję, że w przyszłości będzie chętnie gotować i oczywiście zaglądać do moich przepisów, tak jak ja korzystam z przepisów mojej Mamy.

POZNAJ MNIE

NASZE SOCIAL MEDIA

POZNAJ MNIE

INSTAGRAM

blogi kulinarne Przepisy kulinarne Przepisy kulinarne