Przekaski, Wielkanoc

Jaja nadziewane wędzonym łososiem oraz świeżym chrzanem

Choć już Wielkanoc minęła i powoli zapominamy o wielkanocnych potrawach, to jednak zdecydowałam się teraz udostępnić ten przepis. Jak to mówi przysłowie: lepiej późno niż wcale.

Zresztą przepis nadaję się również do wykorzystania na wszelkiego rodzaju przyjęcia czy domowe śniadania z jajkiem.

 

Jaja nadziewane wędzonym łososiem oraz świeżym chrzanem

Porcji: 10 połówek

Składniki:

5 jajek, ugotowanych na twardo

kilka plastrów wędzonego łososia, pokrojonego w kostkę

1 łyżka majonezu

4 łyżki serka kremowego, typu almette

1 łyżka szczypiorku

pół szklanki świeżo tartego chrzanu

sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Wydrążamy żółtka z jajek i umieszczamy w misce. Dodajemy resztę składników i mieszamy.
  2. Nadziewamy połówki jajek i zajadamy.

Jaja nadziewane wędzonym łososiem oraz świeżym chrzanem

 

POZNAJ MNIE

KILKA SŁÓW O SOBIE

Marta

Marta

Witam Cię serdecznie na moim blogu :)

Wszystkie prezentowane tu potrawy, czy wypieki są moim dziełem, i wszystkie te pyszne dania zjadłam ja i moja rodzinka.

Blog powstał praktycznie z chwilą narodzin mojej córeczki i to właśnie jej go dedykuję i mam nadzieję, że w przyszłości będzie chętnie gotować i oczywiście zaglądać do moich przepisów, tak jak ja korzystam z przepisów mojej Mamy.

POZNAJ MNIE

NASZE SOCIAL MEDIA

POZNAJ MNIE

INSTAGRAM

blogi kulinarne Przepisy kulinarne Przepisy kulinarne