Śniadania FIT

Jaglanka na śniadanie

Wykorzystanie kaszy jaglanej jest naprawdę wszechstronne. 

Kiedyś nie do pomyślenia było, aby wykorzystać ją w formie słodkiej i do tego na śniadanie.

A dziś bardzo modne są właśnie jaglanki na śniadanie.

Aby urozmaicić swój jadłospis zdarza mi się czasami przygotować kaszę jaglaną o poranku.

Ale mogę też polecić inne przepisy z kaszy np:

ciastka bananowo- kaszowe 

lub 

czekoladowy jagielnik

albo 

kasza jako dodatek obiadowy

Jaglanka na śniadanie

Porcji: 1

Składniki:

3/4 woreczka kaszy jaglanej

3/4 szklanki mleka roślinnego/ zwykłego

3 łyżki wody

2 jabłka, pokrojone w kawałki (mogą być różne owoce)

2 szczypta cynamonu

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę przed ugotowanie płuczemy pod bieżącą wodą.
  2. Gotujemy na mleku według przepisu na opakowaniu.
  3. Ugotowaną kaszę mieszamy z owocami i cynamonem.

POZNAJ MNIE

KILKA SŁÓW O SOBIE

Marta

Marta

Witam Cię serdecznie na moim blogu :)

Wszystkie prezentowane tu potrawy, czy wypieki są moim dziełem, i wszystkie te pyszne dania zjadłam ja i moja rodzinka.

Blog powstał praktycznie z chwilą narodzin mojej córeczki i to właśnie jej go dedykuję i mam nadzieję, że w przyszłości będzie chętnie gotować i oczywiście zaglądać do moich przepisów, tak jak ja korzystam z przepisów mojej Mamy.

POZNAJ MNIE

NASZE SOCIAL MEDIA

POZNAJ MNIE

INSTAGRAM

blogi kulinarne Przepisy kulinarne Przepisy kulinarne